Svensk Artikelportal

En portal om svenska artiklar

» Font Size «
Nov
29

Hur fungerar sökoptimering?

Det är oftast så att sajter optimeras av en person med goda kunskaper inom sökmotoroptimering. Målet med att utföra en optimering av en viss sida är att den sidan ska synas på sökmotorer när någon på en viss sökfras. De flesta vill givetvis synas på sökmotorernas svarslistor då de flesta googlare tittar på de första svaren.

sökmotoroptimeringSökmotorer sorterar samtliga webbplatser som visas efter en sökning automatiskt och detta påverkar vilken strategi som används vid sökmotoroptimering Förr i tiden var det inte så svårt att hamna överst på ett sökord. Då räckte det oftast med att fylla en hemsida med ord och namn som inte syns för den som besöker sidan Men visst går det att lura sökmotorerna och därmed få en bättre placering. Effekten av detta kan i bästa fall vara att sidan stiger på sökmotorerna, men det är i bästa fall en kortvarig effekt. Sökmotorer strävar alltid efter ett rättvist system.

Google ger stort värde på texter som är unik och tillför mervärde på nätet. Detta kan utnyttjas av de med goda kunskaper inom SEO. Man kan då skapa hemsidor som rankar riktigt bra på alla sökmotorer utan för stora utgifter.

Tags: , , ,

Commnets

  1. Sökmotoroptimera din hemsida så ska du få se på grejer. Min hemsida hamnade i topp på Google tack vare sökmotoroptimering. Prova du också. Förr i världen var man tvungen att skicka ut reklamblad om man ville göra reklam för företagets produkter. Nu behöver man bara ringa ett SEO-företag och få hjälp med sökmotoroptimering.

Leave a Comment